28 april – 1 mei 2023

marrakeCH

Wat had je gedacht? Naar het buitenland en naar de zon natuurlijk …

– Enkel volwassenen –

wat gaan we allemaal doen?

vrijdag 28/4

Djemaa el fna by night

Marrakech by night

Vrijdag 28 april 2023

17.00u We starten ons trouwweekend met een muntthee op een rooftop met zicht op de soeks en het bekende plein ‘Djemma el Fna’ in de oude medina.

18.00u Zodra de avond valt, banen we ons een weg tussen de slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, henna tatoeëerders en buikdanseressen op het mystieke plein. Wij geven jullie een aantal dinar mee, waarmee je zelf tot de beste prijs van jullie favoriete gerecht aan de eet- en drinkkraampjes kan afdingen. 

Dresscode: casual

zaterdag 29/4

Ons trouwfeest!

'The wedding'

Zaterdag 29 april 2023

16.30u She says Yes!
We verwachten jullie voor een ceremonie in de tuin van de nog geheime wedding venue. Die ligt 10 minuten ten zuiden van het centrum van de stad. Na enkele mooie woorden onder palmbomen in de zon nodigen we jullie uit voor een receptie in de namiddagzon, met aansluitend diner en dansfeest. Om 5 uur gaat de muziek uit, want dan weerklinkt het gezang van de muezzin uit de minaretten.
De wedding planners zullen je helpen met het boeken van een taxi, die je van en naar de venue brengt.

Dresscode: trouwfeestachtig

zondag 30/4

Chillywilly brunch by the pool

Brunch

Zondag 30 april 2023

14.00u Meeting ‘by the pool’

17.00u Afternoon buffet

Nagenieten doen we morgen wel, vandaag feesten we rustig verder. Oriental brunch, poolside drinks, easy tunes. Ibiza in Marokko.

Dresscode: chill out

maandag 01/5

Wij gaan als kersvers bruidspaar naar huis, helaas. Maar hopelijk kunnen jullie nog wat blijven! Marrakech en Marokko hebben nog heel wat te bieden!

Feesten jullie mee?

Laat het ons weten voor 1 juli 2022 via het antwoordformulier.

HET WEER

Mei is de beste maand voor een citytrip naar Marrakech. Het wordt gemiddeld 28°C en het koelt af naar 14°C. Het regent niet die tijd van het jaar. No rain on our wedding day!

HOE GERAAK IK DAAR?

Www.momondo.be is onze favoriete site voor vluchten naar Marrakech (RAK). Er zijn heel wat opties voor rechtstreekse en goedkope vluchten. De tickets zijn het goedkoopst ongeveer 5 maanden voor het trouwfeest, begin december dus. We sturen jullie dan een reminder mail. Met een beetje uitkijken vind je een ticket voor ongeveer 220 euro pp. heen en terug.
Ryanair vliegt rechtstreeks vanuit Zaventem en Charleroi.
Brussels airlines en Royal Air Maroc vliegen rechtstreeks vanuit Zaventem.
Jetairfly vliegt rechtstreeks vanuit Zaventem en Lille (FR).
Transavia vliegt rechtstreeks vanuit Eindhoven.
TAP Air Portugal biedt de optie van een gratis tussenstop in Lissabon aan vanuit Zaventem.

WAAR GA IK SLAPEN?

Dit mogen jullie zelf kiezen en boeken, maar uiteraard willen we zeker enkele tips geven! Wie zoveel mogelijk Marrakech wil beleven verblijft het best in de medina. Wie er meer een rustvakantie van wil maken boekt best een hotel of villa met zwembad in de buurt van de trouwvenue.
In de oude binnenstad zijn vele gezellige traditionele riads. Vanaf 40 euro pp/ nacht ontbijt incl. ervaar je de echte oriëntaalse sfeer. Aan de zuidrand van de oude binnenstad liggen luxehotels in elke prijsklasse.
In de buurt van de venue zijn ook boutique hotels en geweldige villa’s met zwembad te vinden voor weinig geld. Zoek in het dorp van ‘Le Bled Ferme’ en ‘La ferme de Coco’ ten zuiden van Marrakech.
Er zijn zoveel opties op booking.com en Airbnb dat we jullie graag zelf laten kiezen. Als je er niet uit raakt willen we zeker helpen zoeken!

WAT GAAT MIJ DAT ALLEMAAL KOSTEN?

Een minimumbudget van 250 euro pp. voor de vlucht + taxi’s en 150 euro pp. voor 3 nachten met ontbijt in een riad in de binnenstad zou je toch best rekenen. Een reispas is ook een extra kost, als je die nog niet hebt.

Wij voorzien drinks en dinner vrijdagavond, het trouwdiner zaterdagavond en het afternoon buffet op zondagmiddag.

HOE ZIT DAT NU MET ALCOHOL, EN DE RAMADAN?

Alcohol is moeilijk te verkrijgen in de medina, maar in de trouwvenue zelf kan het uiteraard wel! Ons trouwfeest vindt plaats in de week na de ramadan, wanneer de sfeer in de stad opperbest is.

WAT KAN IK NOG BELEVEN EN BEZOEKEN IN MARRAKECH?

Marrakech heeft het allemaal. Laat je betoveren in de romantische tuinen Le Jardin Secret en Le Jardin Majorelle. Verdwaal in de soeks en de medina en loop rond de Koutoubia moskee. Sta versteld in het Bahia paleis en El Badi paleis. Modeliefhebbers spurten naar het grandioze Yves Saint Laurent museum. Overal ervaar je de kleuren en geuren van leerlooiers, specerijen en waterpijpen. Een traditionele hamman en massage om de dag af te sluiten mag je niet missen.

Kan je nog wat langer blijven? Essaouria is een pittoresk vissersdorp aan zee, waar de tijd heeft stilgestaan. Op een uurtje rijden zit je midden in de Sahara, die je kan verkennen op een quad of tussen de bulten van een kameel. Een bezoek aan het Atlasgebergte met z’n berbers en watervallen is ook een geweldige daguitstap.

WAT MAG IK ZEKER NIET VERGETEN?

Voor Marokko heb je een internationale reispas nodig, die geldig moet zijn tot 6 maanden na de terugreis!

WAT MAG IK NOG NIET VERGETEN?

Het plannen van een trouwfeest in het buitenland is een superleuke maar ook complexe onderneming. Daarom zouden we echt wel tijdig moeten weten of jullie meegaan of niet, om zo de gepaste regelingen te kunnen treffen. Dank je wel!

NOG VRAGEN?

Je mag ons natuurlijk mailen met al je andere vragen: info@treesenlennart.be

Ter plaatse in Marrakech beantwoorden onze wedding planners al je praktische vragen met plezier!

SAVE THE DATE!

Gelieve ons voor 1 juli 2022 te laten weten of je komt.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

    Laat ons weten of je komt:

    Cadeautip BE 72 1030 5437 3016 (Jans-Cousy)